torsdag 28 april 2011

Stockholmsgigen 26-27/4

Dagen efter Påskuppropet på Gustav Adolfs torg bar det av upp till huvudstaden och en spelning tillsammans med David Rovics (US) på Rinkeby Folkets hus. Han var ju såklart asbra.
Dagen därpå spelade jag, Jan Hammarlund och Elin Gräslund på Walla scen (bilden) vilket gav tillfälle till årets kilt-premiär (vilket man möjligen kan urskilja på bilden). Walla scen är en liten charmerande scen inhyst i en lokal som tidigare varit järnaffär och konditori. Valla torg i Årstatrakten må vara utan kontantautomat, men en levande, vibrerande undergroundscen har de minsann! 

Carl Brandt från De Osaligas Kapell hade satt ihop kvällens program och i publiken fanns bl.a. Billey Shamrock som framåt småtimmarna bjöd på diskussion om Taube på t-baneperrongen till tonerna av min fortsättning på dennes Vals på Sunnanö (kallad Eva Rosenberg, född Liljebäck) och Hammarlunds tolkning av en taubelåt jag aldrig hört och nu dessutom glömt namnet på. (Men den handlade om en skelettet av en speleman i en bohusländsk skogsdunge i alla fall).

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar